keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kummitustaulu Halloween-juhliin. Askarteluohje

Kummitustaulu Halloween-juhliin halloween askarteluohje kummitustaulu
Huhuu!

Pian on Halloween ja on aika askarrella kaikenlaisia kummajaisia! Tämä kummitustaulu on helppo tehdä ja varmasti kaikilta löytyy tarpeelliset välineet kotoa. Myös lapset innostuvat tekemään näitä aaveita!

Tarviset:
- valkoista paperia (näissä käytetty kokoa A3)

- vahaliituja:
     * kummitusta varten valkoista, yksityiskohdat mustalla
     * salamoita varten keltaista ja oranssia
     (Huomaa: liidun täytyy olla öljyinen, jottei vesiväri tartu sen päälle. Myös valkoinen kynttilä käy aaveen piirtämiseen.) 

- vesivärejä
     * näissä mustaa ja tummaa violettia sekä salamoihin keltaista ja oranssia

(- halutessasi tumman punaista, ruskeaa, mustaa tmv. kartonkia taustaksi)

halloween tee se itse kummitukset
Ja sitten vain taiteilemaan! Piirrä ja väritä ensin haluamasi aave paperille valkoisella vahaliidulla. Mitä enemmän jätät paperia aaveen sisälle näkyviin, sitä läpinäkyvämpi aaveesta tulee - vesiväri tarttuu paperiin, muttei vahaliidulla väritettyihin kohtiin. Tee mustalla vahaliidulla aaveen yksityiskohdat eli suu ja silmät. Ylemmässä kuvassa aaveen silmissä on myös punaista vahaliitua.

Tee salamoita keltaisella ja oranssilla vahaliidulla.

Lopuksi viimeistele maalaus maalaamalla ympäriinsä vesiväreillä. Näissä on käytetty ympärystään mustaa ja jonkin verran tumman violettia. Voit surutta maalata aaveen päältä, koska vahaliitu hylkii vesiväriä. Salamoiden ympärystää voit halutessasi tehostaa keltaisella ja oranssilla vesivärillä.

Jos haluat, voit liimata koko komeuden hieman isommalle kartongille - vaikkapa tumman punaiselle, ruskealle tai mustalle. Näin saat myös kehykset taideteoksellesi.

Näillä aavetauluilla saat hieman Halloween tunnelmaa kotiisi. Lue lisää Halloween-juhlaideoita blogista tulevina päivinä! Luvassa mm. lisää koristeita, ohjelmanumeroideoita ja hyytävän hyvää syötävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti