lauantai 12. marraskuuta 2016

Lunta, ihanaa!!

luonnon taide sydän lumestaTalvi ja lumi ovat saapuneet ja tällä kertaa jo marraskuussa! Lasten kanssa olemme aamuisin ihastelleet ikkunasta aukeavaa kaunista maisemaa ja ihmetelleet lunta. Ulkona on ihana touhuta ja nauttia lumisista puista ja kengän alla narskuvasta lumesta. Talvi on ihanaa aikaa!

Ensilumen aikaan intouduimme Eemil-Eepin kanssa leikkimään lumisotaa. Otimme lunta ulkohuonekalujen ja kaiteiden päältä (jottei eksyisi kiviä joukkoon, kun lunta oli vasta vähän) ja heittelimme toistemme päälle. Oli hurjan hauskaa! Muutenkin lumen lapiointi ja kolaaminen ovat kivoja puuhia - ja käyvät hyvästä hyötyliikunnasta.

lapset lumen keskelläLasten kanssa käytiin kävelyretkellä rattikelkkojen kera. Kävi kunnon lenkkeilystä vetää umpihangessa hiekkatiellä kahta kelkkaa, joista toisessa istui 6-vuotias Eemil-Eepi ja toisessa 2-vuotias Roosa-Ilona. Eemil-Eepikin onneksi intoutui välillä vetämään siskoaan ja välillä kaikki käveltiin ja juostiin. Mieli rentoutui ja posket punastuivat!

kelkkaretki lumisella tielläInnolla odotamme, jahka meidän pihan mäki saadaan niin lumiseksi, että siinä pystyy laskemaan pulkilla, rattikelkoilla ja liukureilla. Laskettelureissut myös kutkuttavat mieltä. Viime talvena silloin 1,5-vuotias Roosa-Ilonakin pääsi muutaman kerran kokeilemaan laskettelua. Neiti on niin liikunnallinen, että se onnistui yllättävän hyvin! Saas nähdä, miten tänä talvena käy - muistaako Roosa vielä miten lasketellaan. Eemil-Eepiltä se varmasti sujuu hienosti - hänhän on ehtinyt lasketella jo monta vuotta. Hiihtääkin pitää ehtiä mahdollisimman paljon, etenkin sitten hohtavilla keväthangilla. Myös luistimet odottelevat käyttäjiänsä.

Talveen kuuluvat tietysti myös lumiukkojen ja lumilinnojen tekeminen sekä lyhdyt.

Talvella on hauskaa rattikelkkailla!Talvi on ihanaa aikaa ja paljon riittää touhuamista! Talvi on paras vuodenaika!

Mistä talvijutuista sinä pidät?


lumiset puutlumiset heinät pimeää taivasta vastenlumiset heinän korret pimeässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti