tiistai 24. tammikuuta 2017

Kahvit kattoon! Puupintojen käsittely kahvilla

puupinta vanhan näköiseksi kahvillaMitä tehdä ylimääräisille kahveille? Heitä ne kattoon!

Vakavasti puhuen, meillä on tosiaan käsitelty kattoja oikein vahvalla kahvin ja teen seoksella! Keittiön tasokin sai kahviteepinnoitteen. Näin saa aikaiseksi ihanaa, vanhan puun näköistä, samettista pintaa myös uudesta puusta.

kattopaneeli käsitelty kahvillaKeräsin kattilaan ison läjän kahvinpuruja (käy myös käytetyt) sekä teetä ja keitin niitä kauan. Mitä kauemmin jaksaa keittää, sen tummempaa tököttiä saa. Keittämisen jälkeen sihtasin kaikki purut liuoksesta pois. Ja ei kun maalaamaan! Katon käsittely on hieman sottaista puuhaa, sillä liuoshan on, no, vetistä. Mutta kyllä se onnistuu. Keittiön tason käsittely onnistui tietenkin helpommin.

katon koristelista nurkassaKahviteekäsittelyn saivat keittiön ja yläkerran televisiohuoneen katot. Keittiössä alaosan panelointia ja kaapistoja lukuunottamatta hirsiseinät ovat näkösällä, joten vanhan näköinen katto sopii sinne erittäin hyvin. Yläkerran televisiohuoneessa puolestaan on tumman ruskeat seinät ja yksi seinä tapetoitu vanhalla ruskeasävytteisellä tapetilla, joten sinnekin vanhan näköinen puu sopii mainiosti.

koristemaalaus katossaKeittiössä maalasin kahviteekäsiteltyihin kattoparruihin koristekuvion itse tehdyn sabluunan avulla - maali siis tarttuu ja pysyy hyvin, vaikka puu on käsitelty tällä tavalla. Katon nurkkiin tehtiin puiset koristejutut, joihin maalasin samantyyliset kuviot. Maalit ovat itse tehtyjä - niistä myöhemmissä blogijutuissa.

luonnonmukainen puunkäsittely kahvilla keittiön pöytätaso käsittelyKeittiön taso oli alkujaan ihan normaali koivupuinen taso eli erittäin vaalea. Sellaisenaan se ei mitenkään sopinut meidän keittiöön. Mutta kahviteekäsittelyn jälkeen sävy on ihana. Lisäksi käsittelen puutason säännöllisen epäsäännöllisesti perinteisellä pellavaöljyllä. Näin puu pysyy hyvänä.

Tasolle oleva leikkuulauta on muuten rakentamisesta ylijäänyt paksu lauta, joka hiottiin ja putsattiin.

Hauskoja kahvihetkiä 😁PS: tämä maali on sitten varmasti myrkytön ja luonnonmukainen. 👍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti