perjantai 27. lokakuuta 2017

Askartele Halloween-juhliin oven läpi leijuvia kummituksia!

askarteluohje halloween kummitus
Askartele kummitus, joka leijailee oven kuin oven läpi helposti!
Kummituksia ei voi koskaan olla liikaa, ainakaan halloweenina. 👻 Tällä ohjeella voit askarrella naamiaiskoristeeksi haamuja, jotka näyttävät leijailevan ovien läpi.

Aaveiden askartelu onnistuu sekä lapsilta että aikuisilta. Tämä kummitus on taiteiltu yhdessä 3-vuotiaan Roosa-Ilonan kanssa.

Haamu kannattaa laittaa sellaiseen oveen, jota aukaistaan paljon - esimerkiksi eteisen tai vessan oveen - jolloin naamiaisvieraat näkevät varmasti koko kummajaisen. Kylläpä he hämmästyvätkin huomatessaan, että tämä kummitus leijailee oven läpi!

Kummituksesta saa vanhan näköisen, jos käytät kierrätyskangasta - tähän käytin vanhaa harsoa. Lakanakangas tai muu vastaava käy myös - kunhan kangas laskeutuu nätisti, eikä ole liian jäykkää.

Aaveeseen riittävät kaksi kangaspalasta. Leijuvan osan kankaan riittävyyttä voit testata asettamalla sen vessapaperirullan päälle. Toiseksi palaseksi tarvitset 9x24 senttisen suikaleen.

Tarvikkeet
- vessapaperirulla
- talouspaperirulla
- valkoista laskeutuvaa kangasta
- ohuehkoa paperia
- musta tussi
- liimaa
- sakset


Kummituksen alaosa eli leijaileva osa

Leikkaa vessapaperirullan päähän neljä noin kahden sentin pituista viiltoa.

askarteluohje vessapaperirullasta kummitus
Tasaiseksi tehdystä päästä kummituksen alaosa kiinnitetään oveen.
Paina näin saadut suikaleet kokoon sisäänpäin niin, että vessapaperirullan päästä tulee umpinainen ja mahdollisimman tasainen. Tästä umpinaisesta päästä kummituksen alaosa kiinnitetään oveen.

Levitä vessapaperirullan umpinaiseen päähän sekä rullaosan yläosaan liimaa reilulla kädellä. Levitä liimaa jonkin verran myös suikaleiden väliin, jotta ne liimautuvat kiinni.

Laita kangaspalanen vessapaperirullan päälle kummitusmaiseksi, valuvaksi kankaaksi. Kangas kiinnitetään umpinaiseen osaan sekä rullan yläpäähän. Vedä kangas kireälle umpinaisessa päässä ja paina sitä myös muualta nätisti rullan päälle. Jotta kangas varmasti kiinnittyisi kunnolla, voit sivellä umpinaisen osan kankaan päällekin liimaa.

Leikkaa paperista vessapaperirullan umpiosaa hieman pienempi ympyrä ja liimaa se umpiosaan kankaan päälle. Käytä taas reilusti liimaa, jotta liimauksesta tulee pitävä. Anna tämän osan kuivua rauhassa.

Tarkista lopuksi, miltä roikkuva kangas näyttää ja leikkaa sitä haluamasi muotoiseksi ja pituiseksi kummitukseksi.

Kummituksen pää

Leikkaa talouspaperirullasta noin 4 senttiä pitempi palanen kuin vessapaperirulla.

Askarteluohje kummitus liimausvaihe
Kummituksen alaosa liimausvaiheessa.
Leikkaa talouspaperirullan päähän, koko rullan ympäri, vuorotellen lyhyempiä (n. 2 cm) ja pitempiä (n. 3-4 cm) viiltoja noin kahden sentin välein.

Käännä suikaleita jonkin verran sisäänpäin niin, että saat muodostettua kummituksen pään.

Leikkaa talouspaperirullan toiseen päähän neljä noin kahden sentin pituista viiltoa. Käännä suikaleet sisäänpäin niin, että umpinaisesta päästä muodostuu tasainen. Tästä päästä kummituksen pää kiinnitetään oveen. (Vaihe on siis sama kuin kummituksen yläosassa.)

Leikkaa kankaasta noin 9 senttimetriä leveä suikale, jolla on pituutta vähintään 24 senttiä.

Levitä talouspaperirullalle kummituspäähän ja rullaosaan reilusti liimaa - hieman myös suikaleiden väliin, jotta ne kiinnittyvät samalla. Laita kangassuikaleen keskiosa kummituksen pääosaan ja kiristä kangas mahdollisimman tiukalle rullan päälle. Päällystä siis rulla kankaalla.

Levitä liimaa tasaiseen päähän ja kiinnitä kankaan päät sinne. Voit tarvittaessa leikata kangasta suikalemaiseksi, jotta saat sen tasaisesti. (Tästä päästä kummitus siis kiinnitetään oveen eli siitä pitäisi saada mahdollisimman tasainen.)

askartele kummitus osat
Oven läpi leijaileva kummitus koostuu kahdesta osasta.
Leikkaa ohuesta paperista hieman talouspaperirullaa pienempi ympyrä ja liimaa se kummituksen tasaiseen päähän käyttämällä reilusti liimaa.

Anna kummituksen pään kuivua.

Kuivumisen jälkeen voit piirtää kummitukselle silmät ja suun.

Kiinnitä kummituksen osat molemmin puolin ovea niin, että näyttää kuin aave leijuisi oven läpi. Osien kiinnittäminen onnistuu esimerkiksi sinitarran avulla. Paperiympyrät laitettiin kummituksen pohjaosiin, jotta kiinnitys onnistuisi paremmin.

Lisää halloween-askarteluja, pukuideoita ja muuta hauskaa löydät Naamiaiset&halloween-tunnisteen alta.

👻💀👻 Hauskoja haamuhetkiä! 👻💀👻


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti